Mexico
Maria verschijnt in het plaatsje Tepeyac, ten noorden van Mexico-Stad, aan de bekeerde Azteekse en later heilig verklaarde Juan Diego Cuauhtlatoatzin. De heilige maagd van Guadalupe wordt de belangrijkste beschermheilige van Mexico.


Frankrijk
De kloosterzuster Catherine Labouré krijgt in het Parijse klooster waar ze woont diverse verschijningen van Maria. 


Italië
De tot het christendom bekeerde jood Alphonse Ratisbonne krijgt in 1842 in een kerk in Rome een verschijning van Maria.


Frankrijk
Op 19 september 1846 verschijnt Maria aan de twee herderskinderen Maximin Giraud (11) en Mélanie Calvat (15) in het dorpje La Salette in de Franse Alpen.


Frankrijk
De 14-jarige Bernadette Soubirous ziet op 11 februari 1858 bij de ingang van een grot Maria als een knappe jonge vrouw boven een rozenstruik.


Frankrijk
Maria verschijnt op een avond aan twee boerenkinderen, Joseph en Eugène Barbadette in Pontmain. Als een wonder trekken de oprukkende Duiters (in oorlog met de Fransen) zich een paar dagen later terug. 


Frankrijk
De ernstig zieke Estelle Faguette (32) krijgt in 1876 maar liefst vijftien Maria-verschijningen in het Franse dorp Pellevoisin. Ze geneest en wordt uiteindelijk 86 jaar.


Ierland
Niet alleen Maria, ook Sint Josef en Sint Johannes verschijnen op 21 augustus 1879 aan een groep van vijftien mensen in het Ierse dorpje Knock.


Portugal
Maria verschijnt op 13 maart en 13 mei 1917 in het Portugese Fátima aan de herderskinderen Jacinta, Francisco en Lucia.


België
Tussen november 1932 en januari 1933 is Maria in het Belgische Beauraing 33 keer verschenen aan de vijf kinderen Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée en Gilberte Degeimbre.


België
Het bedevaartsoord Banneux is ontstaan nadat de twaalfjarige Mariette Beco verklaarde dat Maria haar tussen 15 januari en 2 maart 1933 een aantal keer was verschenen.


Amsterdam 1945

Nederland
Op 25 maart 1945 verschijnt Maria in Amsterdam aan Ida Peerdeman (†1996). Dit was de eerste van 56 verschijningen die tussen 1945 en 1959 plaatsvonden.


Italië
In de Siciliaanse stad Syracuse verschijnt Maria niet, maar worden haar tranen opgevangen uit een huilend beeld.