Bron: website arenalokaal.nl

Op bovengenoemde website heeft de onderstaande informatie gestaan op 16 juli 2019.


12-10-2017 om 11:51 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - De St. Jan de Doperkerk in Gassel krijgt zondag 22 oktober om 15 uur tijdens een Maria lof haar Dagkapel. Vanzelfsprekend zijn bij deze inzegening met medewerking van het Gemengd Koor alle parochianen en inmiddels vaste bezoekers uit de regio van harte welkom.

Met name in het teken van de heilige Maria, verbeeld in een aloude aan te dragen Staakmadonna, weten velen uit de gehele parochie H. Elisabeth en volop mensen vanuit de regio sinds bijna zestig jaar de Mariakapel even buiten Gassel te vinden. Bij slecht weer toch geroepen komen zij hier ter kerke te samen, nadien op zijn Gassels beloond met een kopje koffie of thee. In de dagkapel komt men straks in stilte, de vierde zondag van de Rozenkransmaand lijkt een passend moment om te bidden, te zingen, samen te vieren.

Ook voor ‘butendorpers’
Vanaf 22 oktober staat de kerkdeur overdag dagelijks open voor een moment bij Maria, de Moeder van Jezus, van de Kerk, van menigeen. "Een open deur, niet alleen voor de Gasselnaar, evenzo voor de vele ‘butendorpers’, fietsend door het afwisselende landschap met haar rijke historie. ‘Onder de Toren’, Gassel eigen, mag men bij haar stilstaan onder een paneel van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand uit het voormalige Maaszicht", laat het parochiebestuur weten.

De vanuit een aloude devotie gekoesterde Staakmadonna (± 1890) is onlangs verhuisd naar de voormalige Doopkapel van st.-Jan. Twee aloude beelden van Gasselnaar Jacob Werten (1815-1893, tevens architect van onder andere deze kerk) hebben nu een prominente plaats, waar het beeld van st.-Jan (± 1870) in een ver verleden troont, net onder het zo sprekende glas-in-lood van Nicolas (1916).
"Vrijwilligers hebben geweldig werk verzet, in het portaal zijn al de nodige aanpassingen verricht, en dezer dagen doet een schilder zijn klus."