Bron: website dewiezer.nl
Datum: 20 maart 2019
Op de bovengenoemde datum stond de volgende informatie op de bovengenoemde website:

ENTER – Na de geboorte van het idee, nu vier jaar geleden, is het zover dat de laatste hand wordt gelegd aan de bouw en afwerking van de Mariakapel in Enter. Het imposante gebouw is gerealiseerd op de hoek van de Rondweg met de Jagersweg in Enter.

Op zondagmiddag 3 juni om 13.00 uur wordt de kapel officieel geopend. Bij mooi weer gebeurt dit tijdens een viering in de buitenlucht onder leiding van pastor Willemien Wichers Schreur. De inwijding van de kapel neemt pastoor De Vries voor rekening. Als het regent wordt de viering in de naastgelegen blokhut van Jong Nederland gehouden.
Alle werkzaamheden, tot en met de bestrating en het plaatsen van een hekwerk toe, zijn gedaan door vrijwilligers. “Er is zelfs al een begin gemaakt met de aanleg van de tuin”, aldus één van de enthousiaste vrijwilligers. “Langs deze weg nodigen wij alle sponsoren en een ieder die hier belangstelling voor heeft, van harte uit om bij de opening aanwezig te zijn!”
Het wordt op prijs gesteld als iedereen een bloem meeneemt, zodat deze bij Maria neergezet kan worden. “Dit jaargetijde leent zich er voor een bloem uit eigen tuin te plukken of een die u langs de weg vindt. Natuurlijk mag u ook naar de bloemist gaan, maar nodig is dit niet. Tijdens de inwijding worden de bloemen bij Maria neergezet.”
Na het officiële gedeelte staat er een drankje en een hapje voor de aanwezigen klaar en kan de kapel en het Mariabeeld van dichtbij bewonderd worden.
“Het is fantastisch dat er zo’n mooie plek is bijgekomen, waar we ons even kunnen terugtrekken uit de drukte van alle dag. Wel is de bodem van onze schatkist bereikt. Omdat de tuin nog verder afgewerkt en beplant moet worden hebben we nog wat middelen nodig. Misschien wilt u ons helpen met een financiële bijdrage. U kunt uw bijdrage overmaken naar bankrekeningnummer NL91 RBRB 0943 7603 80 t.n.v. Stichting Maria’s Kapel. Onze stichting heeft een AMBI-status, uw bijdrage is hierdoor in principe, als gift aftrekbaar.”