Bron: website rkemmen-erica.nl

Datum: 13 november 2018

Op bovengenoemde datum heeft de volgende informatie op internet gestaan:


DE INWIJDING VAN DE MARIAKAPEL

Op zaterdag 11 augustus 2018 was het dan zover. De Mariakapel werd aansluitend aan de jaarlijkse Mariaprocessie, door Pastoor Albert Buter “officieel” ingewijd.

Aansluitend aan de viering en de jaarlijkse Mariaprocessie, die al sinds 1874 op de zaterdag het dichtst bij het feest van Maria Tenhemelopneming (op 15 augustus) ieder jaar plaats vindt, werd de Mariakapel ingewijd.
De weergoden waren de deelnemers aan de processie goed gezind. 
De processie voerde, zoals ieder jaar, door het kerkbos naar de RK Begraafplaats en terug via “de Blokhut” waar met ondersteuning van de Harmonie Volharding uit Nieuw Dordrecht/Barger Oosterveld nog enkele Marialiederen ten gehore werden gebracht.

Daarna langs het “het heuveltje” naar het Jozefplein bij de gloednieuwe Mariakapel. 
Ook hier werd weer door de grote groep processiedeelnemers uit volle borst meegezongen.  
In zijn bij de inwijding uitgesproken woorden haalde Pastoor Buter, geheel terecht aan, dat een sinds 2013 diep gekoesterde wens van Gré en Johan Hemel in vervulling is gegaan. Een vervulling die mogelijk werd gemaakt door de gulheid van Mini en Jan Peters met de bekostiging van de totale bouwsom en Bert Schepers met de bekostiging van het mooie en zeer wel passende Mariabeeld.
Met deze kapel heeft niet alleen de Ericase Rooms Katholieke parochie, maar de hele Ericase gemeenschap en de passanten een punt van rust en devotie gekregen met een mooie plek en verwijzing naar Maria , Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen als patrones van de Ericase parochiegemeenschap.
Een plek waar we dus 365 dagen van het jaar tussen zonsopkomst en zonsondergang terecht kunnen met ons gebed en gedachten.

We hebben nu op Erica een plek om op een door ons zelf gekozen moment, even onze gedachten te laten dwalen, een kaarsje te branden bij Maria of om als passerende fietser gewoon even op het bankje plaats te nemen, te genieten van het gezang van de vogels in “Pastoor zien bos” en onderwijl hun boterhammetje naar binnen te werken.

Na de processie en de inwijdingsplechtigheden werd er door de aanwezigen nog even gezellig en oecumenisch nagepraat en koffie of iets anders gedronken.

Namens de Bouwcommissie wil ik “de lezers” bedanken voor de aandacht die de artikelen rond de bouw van de kapel kregen. Als commissie kijken wij terug op een mooi en geslaagd project.