Bron: website internetbode.nl

Datum: 19 juni 2018

Op de bovengenoemde datum stond de hieronder vermelde informatie op de bovengenoemde website:


Viering Maria Tenhemelopneming in kerk Ovezande

maandag 12 augustus 07:15 - 2013 

OVEZANDE - Donderdag 15 augustus is de feestdag van Maria Tenhemelopneming, de patrones van de katholieke kerk in Ovezande.

Dit jaar vieren we dit op een bijzondere manier. Om 18.30 uur start het evenement. We vertrekken dan vanaf de kerk, Hoofdstraat 60 in Ovezande te voet naar de Mariakapel aan de Oud Ovezandseweg net buiten het dorp. Het is de bedoeling om zelf één of meerdere bloemen mee te nemen. Voor de kinderen is er werk aan de winkel. Onderweg kunnen de kinderen letters vinden met daarbij wetenswaardigheden over Maria Tenhemelopneming. Met deze letters wordt bij de kapel een toepasselijke tekst gevormd, een bloemenhulde aan Maria gebracht en een mooi Marialied gezongen samen met het PIUS X-koor.

Daarna lopen we door naar een open plek in de boomgaard, de plaats waar de schuilkerk uit 1692 stond. Daar staat een partytent klaar met de mogelijkheid om even uit te rusten onder genot van een kopje koffie/thee met een toepasselijk koekje. In de boomgaard verzorgt pastoor Paul Verbeek de overweging van de viering. Hierna wandelen we terug naar de kerk. Om 19.45 uur begint daar de Mariaviering. Voorganger is pastoor Verbeek Dit is meteen zijn laatste viering als pastoor van de Pater Damiaanparochie.

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, zeker ook kinderen. Ook voor mensen met rollator e.d